„Българска гилдия на Пекарите” - "Bulgarian Guild of Bakers"

Условия за прием

Условия за прием
Членството в Българската Гилдия на Пекарите е БЕЗПЛАТНО.
Членове могат да бъдат Юридически и Физически лица.
Юридическите лица могат да станат членове при следващите условия:
1. Да правят хляб като занаятчии, а именно:
при замесване да използват - ръчно замесване (и след дълго обсъждане) и машинно но не повече от 50 кг тесто за едно замесване.
Втасването на хляба да не е принудително (във втасални и пр),
Деленето (сеченето) на хляба да е ръчно (без машини),
Оформянето на хляба да е ръчно (без машини),
Няма ограничения по опичането на хляба.
2. Да използват суровини от Български произход - 80%.
3. Да не използват готови смески, сухи, течни и пр. подобрители от промишлено производство. 
4. Да правят хляба на място в Пекарната и да го продават на място. (без да го транспортират до други търговски точки - ако го правят, те са вече Производители на хляб, а не Занаятчии).
5. На всеки 2 (две) години да показват, че изпълняват условията на гилдията, относително технологията по направа на хляб.
6. Да спазват Етичният кодекс на Българската Гилдия на Пекарите.
Условията за прием на физически лица за членове на Българската Гилдия на Пекарите:
1. Член може да стане човек, който е свързан в направата на занаятчийски хляб и няма своя Пекарна. 
2. Да уважава своите колеги и да тачи занаята на Пекаря.
3. Да спазва Етическият кодекс на Българската гилдия на Пекарите.
4. При прием в гилдията да премине изпит в Учебната зала на Българската Гилдия на Пекарите пред комисия от Майстори Пекари.
От своя страна гилдията ще предоставя препоръчителни писма при постъпване на работа в Пекарни в България. Препоръчителни писма пред Американската и Руската Гилдии на Пекарите.
Организация на стажуване в Пекарни в България.
 
П.С. Разбира се си мислите - "какво ще получа от това, че участвам в гилдията?". 
Отговора е простичък:
За Вас печелите: престиж и одобрение от други занаятчии, като Вас. Печелите приятели, обменяте опит и в трудна минута можете да разчитате на помощ, имате и право да участвате на състезания на гилдията и други ползи.

Етичен кодекс на „Българска гилдия на Пекарите”

 

„Българска гилдия на Пекарите”

в качеството си на браншово сдружение в сектор „пекарство и хлебарство” се стреми към непрекъснато утвърждаване и повишаване авторитета на своите членове на основата на техния професионализъм, компетентност и лоялност.

Основни етични принципи:

  • Коректността и уважението;
  • Свободна и лоялна конкуренция;
  • Спазване на действащото законодателство;
  • Нулева толерантност към корупцията и неформалната икономика;
  • Ефективно използване и съхраняване на природните и ресурси;
  • Да пазят доброто име на българските пекари, като не допускат необосновани нападки и клевети по техен адрес в страната и в чужбина.

От членовете на гилдията се очаква да спазват следните норми на професионална етика:

- към служителите

  • да осигуряват здравословни и безопасни условия на труд;
  • да насърчават развитието и инициативността им;
  • да осигуряват равни възможности на заетост и мотивирано заплащане според труда им.

- към клиентите и бизнес партньорите

  • да предоставят достоверна и точна информация за своя продукт, като се стараят да не допускат двусмислено тълкуване и преднамерено подвеждащо поведение;
  • своевременно да уведомяват за невъзможността за точно изпълнение на договорно/и задължение/я, независимо дали това е породено от субективни и/или обективни трудности;
  • да уважават доброто име на партньорите;
  • ненарушаване на правата върху индустриална собственост (марки, изобретения и пр.);
  • незабавно да реагират на оплаквания и рекламации на свои клиенти или бизнес партньори.

Членовете на „Българска гилдия на Пекарите”

 могат да сигнализират за констатирано от тях неетично поведение в офиса на гилдията на тел.: 0889 361 451 , e-mail: masterbaker@dir.bg

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.